shamindra-relax for yoga

Shamindra-Relax for Yoga Mbs 925

Shamindra - Relax for Yoga

Relax for Yoga is een cd speciaal gemaakt voor begeleiding tijdens het beoefenen van Yoga. Yoga betekent in het Sanskriet: verenigen. Na de jaren 50 werd yoga ook buiten India beoefend. Dit kwam omdat er steeds meer belangstelling verscheen voor Oosterse meditatietechnieken in het Westen.

 

De yoga werd beoefend als bevorderlijk voor de gezondheid en vaak zonder religieuze bedoelingen. Meestal gaat het daarbij om ontspanningsoefeningen uit de Hatha yoga, die als heilzaam worden ervaren.
De bekendste vormen van yoga zijn o.a:
Tantra yoga (de weg der mystieke spreuken),
Kundalini yoga (opwekken van de psychische kracht),
Hatha yoga (de weg van de lichaamshouding en ademhaling),
Natya yoga (de weg van Bhakti yoga en Hatha yoga d.m.v dans) en Karma yoga (de weg van oorzaak en gevolg).
De associatie van muziek en Yoga is dusdanig, dat de muziek een geïntegreerd onderdeel wordt van Yoga. De klassieke, traditionele Yoga wordt heel langzaam uitgevoerd, de ademtechniek wordt gebruikt om te strekken en relaxen in de houdingen. Daarom is rustige, zachte muziek een aanvulling op het praktiseren van Yoga, niet alleen op het fysieke aspect maar ook op de ademhaling, visualisatie en ontspanningstechnieken, omdat de houdingen maar een gedeelte omvat van het totale Yoga. Het is immers bekend dat mooie muziek het innerlijk diep kan raken en dat gebeurt tevens tijdens het praktiseren van Yoga wat voor velen een levensstijl wordt. (met boekje)