deuter_lg

Deuter

Artiest-informatie Deuter

Het geluid van de stilte speelt in de composities van de Duitse componist en multi-instrumentalist Deuter een essentiële rol. Het geluid dat uit de stilte voortkomt en in die stilte weer verdwijnt. Al meer dan vier decennia lang transformeert hij dit proces naar een (on)hoorbare tijdspanne.  Muziek waarin de bron en het voortkomen daaruit niet van elkaar te scheiden zijn.  Deuter werd geboren op 1 februari 1945 in Falkenhagen en leerde zichzelf al snel fluit en gitaar spelen. In de zestiger jaren zocht hij contact met de Soefibeweging en bestudeerde de werken van Gurdjieff. In 1970 leidde een bijna fataal auto-ongeluk tot een wezenlijke verandering in zijn leven en koos Deuter definitief voor een muzikale en spirituele weg. Zijn debuut kwam in 1971 met 'D' gevolgd door Aum in 1972 en radio en tv-opdrachten. Behalve tijdelijke woonperiodes in Hawaï  en Bali woont Deuter nu min of meer blijvend in Santa Fe. 

 

!

Deuter - Atmospheres Ne 2906

!
deuter-atmospheres
Deuter - Atmospheres

Atmospheres omhult u als een deken van muzikale kleuren. Pianomelodieën en de sonore klank van de Cello vermengen zich met de rustgevende klanken van een nog onberoerd natuurlandschap. Weer lukt het Deuter om de luisteraar uit te nodigen naar een toestand van trance en diepe ontspanning. Laat u betoveren door dit muzikale meesterwerk en de ervaring van absolute stilte in uzelf.

Deuter - Bamboo Forest Pm 297

!
Deuter - Bamboo Forest
Deuter - Bamboo Forest
De Shakuhachi is een Japanse bamboe fluit die door de eeuwen heen gebruikt wordt voor Zenmeditatie. Het is een krachtig instrument voor meditatie en vergt uiterste concentratie van de speler. Op de cd Bamboo Forest van Deuter is dat duidelijk te herkennen.

Deuter - Buddha Nature Ne 2104

!
deuter-buddha nature
Deuter - Buddha Nature

Deuters betoverende melodieën nodigen u uit tot een bewustwording van de vele gezichten in de aard van Buddha in jezelf.

Deuter - Celebration of Light Ne 2905

!
deuter-celebration of light
Deuter - Celebration of Light

Deuter met muziek voor de feestdagen. Op dit album zijn er liederen uit de 13e, 14e, 15e en 16e eeuw te beluisteren, zoals een stuk van Bach, een deel van “de Vier Seizoenen “ van Vivaldi en een dans van Praetorius.

Deuter - Dreamtime Ne 3131-2

!
Deuter - Dreamtime
Deuter - Dreamtime

De CD Dreamtime en de melodieën zijn totaal anders dan de meditatie albums van Deuter. Het eerste stuk bijvoorbeeld heeft een Banjo, een instrument dat Deuter nog nooit gebruikt heeft en een totaal ander geluid meeneemt.

 

Deuter - Earth Blue Ne 2410

!
deuter-earth blue
Deuter - Earth Blue
Deuter's betoverende melodieën nodigen u uit in een wereld van innerlijke stilte en meditatie. Earth Blue is gecomponeerd met uiterste gevoeligheid die de spirit opent terwijl u zich bevind in een comfortabele omgeving en met luxe klanken omringt.

Deuter - East of the Full Moon Ne 2515

!
deuter-east of the full moon
Deuter - East of the Full Moon
East of the Full Moon geeft de sfeer van de nacht weer diep in de woestijn van New Mexico waar Deuter, zoals hij zelf beschrijft, een kluizenaarsleven leidt. De stilte en zijn liederen die hij hoort als de menselijke geest slaapt, is in zijn droomwereld.

Deuter - Empty Sky Ne 3115

!
deuter-empty sky
Deuter - Empty Sky
Op Empty Sky is de magie van Deuter op zijn best. Hij neemt de luisteraar mee naar een sfeer waar muziek en stilte, heling en ontspanning, lichaam en geest een harmonieus evenwicht bereiken.

Deuter - Eternity Ne 2901

!
deuter-eternity
Deuter - Eternity

Eternity spant de kroon op de laatste 14 jaar van Deuter's muziek. Het album illustreert het brede talent zowel in stijl als in zijn eigen musikale visie. Op Eternity zijn de bekendste Deuter composities bijeen gebracht. Deze collectie geeft de helende en tijdloze kwaliteit van Deuter’s repertoire prima weer en onthult eens te meer zijn unieke gave van muzikale toverij.

Deuter - Flowers of Silence NE 3124

!
deuter-flowers of silence
Deuter - Flowers of Silence
Sommige stukken van de CD Flowers of Silence zijn solo Shakuhachi terwijl Deuter zijn hart en ziel weergeeft in de bamboefluit op andere tracks. Het creëren van geluid op de Shakuhachi is een werkelijke kunst.

Deuter - Garden of the Gods Ne 9911

!
deuter-garden of the gods
Deuter - Garden of the Gods
De ongeëvenaarde hemelse klanken waar Deuter voor bekend is, hebben een toegevoegde waarde door het vocale aspect van Annette Cantor. Het klanktapijt van haar stem en het keyboard creëren samen een buitengewoon ontspannen muzikale plek waarin u zich kunt terugtrekken en heerlijk genieten.

Deuter - Illumination of the Heart Ne ? Sil. 77290

!
Deuter - Illumination of the Heart
Deuter - Illumination of the Heart
CD Illumination of the Heart is een van Deuter's meesterwerken. Een verscheidenheid aan instrumenten komen aan bod inclusief Fluit, Keyboard, Cello, Piano en Gitaar die op een speciale manier met elkaar zijn verweven.

Deuter - Immortelle Ne 3155

!
Deuter - Immortelle
Deuter - Immortelle
CD Immortelle is een speciale Healing CD. Elk stuk draagt de naam van een geneeskrachtige plant die al duizenden jaren bekend is om zijn kracht. Deuter speelt op een variëteit aan instrumenten inclusief Fluit, Keyboard, Cello, Piano en gitaar. Hij mixt heel subtiel zijn eigen stem als een extra instrument om een vleugje menselijkheid toe te voegen. Andere instrumenten zijn o.a. Harp en Hand-drums.

Deuter - Koyasan Ne 2703

!
deuter-koyasan
Deuter - Koyasan

Koyasan, Deuter neemt u mee op een reis door een verscheidenheid aan muzikale landschappen. Wat voor instrument hij ook bespeelt, het tempo is ontspannen en zacht en inspireert vaak tot contemplatie en meditatie.

Deuter - Land of Enchantment Kuck 11081

!
deuter-land of enchantment
Deuter - Land of Enchantment

In het tiende album licht Deuter een tipje van de sluier en maakt u kennis met de magie van het leven. Hij combineert akoestische instrumenten en synthesizers in zijn meesterwerk. De tracks zijn opgenomen op diverse geografische gebieden, van Frankrijk en Hawaï tot Santa Fé en geven een impressie van zijn ervaringen.

Deuter - Like the wind in the Trees Ne 7001

!
deuter-like the wind in the trees
Deuter - Like the Wind in the Trees
Like the wind in the trees is een CD met een oosters tintje, een bloemlezing van 30 jaar Deuter. In tegenstelling tot andere compilaties zijn de bestaande nummers niet domweg gekopieerd naar een nieuwe CD maar remastered en opnieuw opgenomen. Een heerlijke CD om bij te mediteren en te ontspannen.

Deuter - Mystery of Light Ne 3101-2

!
deuter-mystery of light
Deuter - Mystery of Light
De muziek van multi-instrumentalist Deuter neemt ons mee door de eeuwen van originele Renaissance muziek en Barok met Klavecimbel, Fluit en Harp. In Memories of an Angel keert Deuter terug naar zijn op panio gebaseerde New Age stijl met een vleugje synthesizer.

Deuter - Mystic Voyage Ne 3146-2

!
Deuter - Mystic Voyage

Deuter - Mystic Voyage

Deuter's nieuwste juweeltje Cd Mystic Voyage bevat diverse tracks van zijn healing muziek, speciaal geselecteerd voor therapieën en voor iedereen die een kijkje wil nemen in het hiernamaals.


 

Deuter - Nada Himalaya Ne 9706

!
deuter-nada himalaya
Deuter - Nada Himalaya
CD Nada Himalaya; meditatiemuziek van Deuter voert je weg naar de toppen van de Himalaya. Luister met gesloten ogen en open ziel naar de helende klanken van Tibetaanse schalen en bellen, windchimes, een zacht klaterend bergbeekje en ... stilte.

Deuter - Notes from a Planet Ne 2907

!
Deuter - Notes from a Planet
Deuter - Notes from a Planet

Met veel plezier kondigen wij u het nieuwe album van Deuter aan. Het album is samengesteld uit diverse natuurgeluiden die Deuter Musica Natura noemt. De geluiden van vogels, wind en water worden niet meer bewust waargenomen door ons. Door het bewust waarnemen van deze natuurgeluiden kunnen we hun rustgevende effect ondergaan.