Karunesh-Global Spirit Taw 60342

!
karunesh-global spirit
Karunesh - Global Spirit

Een fusie van zang uit India, Australië, Afrika, Native America en het Midden Oosten gecombineerd met een ritmisch tijdloze, instrumentale mix zoals, Viool, Sitar, Didgeridoo, Bouzuki, Fluit, Chinese tempelfluit, Tamboura, Bamboe fluit, en diverse percussie instrumenten.

Karunesh-Global Village Orm 62782

!
karunesh-global village
Karunesh - Global Village

Global Village is het vervolg op het buitengewoon populaire album Global spirit. Dit nieuwe album staat voor een verenigde wereld waarin diverse culturen elkaar ontmoeten en zich met elkaar verenigen, steunen en samen sterker zijn. De reiservaringen van Karunesh hebben duidelijk hun stempel gedrukt op Global Village.

Lex van Someren-Evolution of Sound CD 02704

!
lex van someren-evolution of sound
Lex van Someren - Evolution of Sound

Om een pure, originele klank te kunnen waarnemen in jezelf is het noodzakelijk om terug te gaan naar de kern, je eigen ziel. In dit proces (her)ontdekten Lex van Someren and Kailash hun innerlijk muziek. Zij bespelen de oudste instrumenten van de aarde. Lex met zijn stem en Kailash met Didgeridoo.

Lex van Someren-Rhythm on Fire Avap 030

!
lex van someren-rhythm on fire
Lex van Someren - Rhythm on Fire
Wereldmuziek voor op de dansvloer met een mystieke en sjamanistische achtergrond en de stemmen van Lex van Someren en Enkh Jargal. Rhythm on Fire is een eigentijds album met een diversiteit aan arrangementen, een harmonieuze mix van verschillende muziekstijlen en instrumenten met invloeden uit Mongolië, Keltische en Oosterse invloeden, Afrikaanse, Native American en Caribbean en de O-Daiko drum uit Japan. Pure levensvreugde laat u dromen en dansen.

Lex van Someren-Sounds of Silence Cd 02751

!
lex van someren-sounds of silence
Lex van Someren - Sounds of Silence

Na Evolution of Sound is dit het tweede album met een live-opname van een concert in een kerk, oktober 1998. Kailash en Lex van Someren nodigen u uit voor een fascinerende, heilige reis door het geluid met natuurlijke instrumenten zoals Didgeridoo, Indiaanse fluit, Drums, Gong en Rainsticks.

Mamelang-Zulu Heartbeat Nwm 479

!
mamelang-zulu heartbeat
Mamelang - Zulu Heartbeat
De stemmen van de Zulu roepen u. Zang over het leven en de toekomst inspireren met de kracht en het licht van het nieuwe Afrikaanse ochtendrood. Met tekst gezongen uit het homeland en de muziek van Simon Zagorski-Thomas. Keyboard en Zang.

Medwyn Goodall-Rhythm of the Ancients Nwm 526

!
medwyn goodall-rhythm of the ancients
Medwyn Goodall - Rhythm of the Ancients

Een reis door de tijd naar een land gedompeld in de cultuur en mysterie van de Azteken. Het album is geïnspireerd door een artikel over het feit dat er nog vele ruïnes en steden van de Maja's nog steeds niet ontdekt zijn, doordat ze verborgen zijn midden in de dichte regenwouden. Elke track brengt de luisteraar een stap dichterbij het ontdekken van een verloren stad van de Maja's.

Midori-Bali Nwm 478

!
midori-bali
Midori - Bali
Vlucht naar een rustig paradijs en omhul uzelf met een moment van kalmte en sereniteit. Midori's muziek geeft perfect de vrede en spiritualiteit weer van de oude tempels van Bali. Natuurgeluiden van de oceaan, vogels, fonteinen en stroompjes gecombineerd met het geluid van de Chinese en Indische fluit, Shakuhachi en Keyboards geven dit album serene schoonheid.

Midori-Secret of the Panpipes Nwm 447

!
midori-secret of the panpipes
Midori - Secret of the Panpipes
Het mystieke oude geluid van de Panfluit boven het geluid van de zee, terwijl rustige keyboard en snaren de achtergond vormen voor de bijzondere kwaliteit van dit magisch instrument. Vloeiende klanken met diepe resonantie en stromende melodieën om een cd met 2 tracks te creëren die ideaal is voor meditatie.

Niall-Tibet Pm 153

!
Tibet
Niall - Tibet
Na anderhalf jaar research en opnames in Budhistische tempels is 'Tibet' van Niall nu klaar. Een prachtige muzikale reis geïnspireerd door het adembenemende berglandschap, de buitengewone tempels en de spiritualiteit van Tibet.

Patricia Spero-Homage Nwm 451

!
patricia spero-homage
Patricia Spero - Homage
De vele trips naar India hebben Patricia geïnspireerd tot het maken van deze cd. Homage is opgedragen aan Tansen, een van India’s grootste muzikanten. Tansen’s graftombe in Gwalior is een pelgrimsoort voor muzikanten en Patricia heeft daar vaak rust en inspiratie gevonden. In Homage heeft ze de westerse concertharp gemengd met de authentieke Indian harp en andere oosterse instrumenten.

Patricia Spero-Peru Nwm 558

!
patricia spero-peru
Patricia Spero - Peru

Geniet van de rijke, complexe en culturele tradities van Peru door dit inspirerende album. Een mix van de authentieke Panfluit uit Peru en percussie met Spaanse muzikale invloed bereiken hun hoogtepunt in een uniek Zuid Amerikaans geluid dat zijn weerklank heeft in een eerbetoon aan de zo inspirerende en oude cultuur van Peru.

Patricia Spero-Silk and Bamboo Nwm 508

!
patricia spero-silk & bamboo
Patricia Spero - Silk and Bamboo
Dit album van Patricia is zo lieflijk en van oriëntaalse oorsprong dat de muziek uitermate geschikt is voor meditatie of therapeutische doeleinden. Proef de sfeer van de Oriënt met deze pakkende muziek. Patricia speelt de Chinese harp (Cheng) samen met Tim Wheater, hij speelt bamboefluit. Het zijden geluid van de snaren echoot door deze cd en de klanken nemen je mee naar een wereld vol mystiek.

Paul Lawler-Tibetan Journey Nwm 060

!
paul lawler-tibetan journey
Paul Lawler - Tibetan Journey
Tibetan Journey is de muzikale reis door de cultuur van Tibet, "het dak van de wereld". De muziek is een mix van Oosterse en Westerse stijlen met Tibetaanse traditionele instrumenten en stemmen in het hart van de orkestratie.

Phil Thornton and Hossam Ramzy-Enchanted Egypt Nwm 557

!
phil thornton and hossam ramzy-enchanted egypt
Phil Thornton and Hossam Ramzy - Enchanted Egypt
Authentieke Egyptische muziek ideaal voor buikdansen. Phil Thornton en Hossam Ramzy zijn ingescheept voor een nieuwe reis naar het aantrekkelijke land van de Farao's. Het mystieke van Egypte is prachtig weergegeven in deze reis door de cultuur van het Midden Oosten, met lichte, vloeiende melodieën, percussie en Thornton's meesterlijke arrangement.

Phil Thornton and Hossam Ramzy-Music for Bellydancing Nwm 797

!
phil thornton and hossam ramzy-music for bellydancing
Phil Thornton and Hossam Ramzy - Music for Bellydancing

Buikdansen is leuk voor elke leeftijd en uitstekend geschikt om in vorm te blijven met zowel de positieve voordelen voor de geestelijke als fysieke gezondheid. Oriëntaalse dans of buikdans is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waarbij de verschillende lichaamsdelen veelal onafhankelijk van elkaar bewegen. De nadruk ligt op de heupen en het bekkengebied, het centrum van de dans.

Phil Thornton-Eternal Egypt Nwm 416

!
phil thornton and hossam ramzy-eternal egypt
Phil Thornton and Hossam Ramzy - Eternal Egypt
Twee van de werelds meest gerespecteerde muzikanten hebben door hun gezamenlijke bezieling een geweldig album gecreëerd, dat de pracht van het oude Egypte weergeeft. Exotisch, meeslepende melodieën verweven met visionaire muziek maken dit album hypnotisch en pakkend. Egyptische instrumenten, Percussie, Keyboard.

Phil Thornton-Immortal Egypt Nwm 455

!
phil thornton and hossam ramzy-immortal egypt
Phil Thornton and Hossam Ramzy - Immortal Egypt
Als vervolg op het glansrijke succes van Eternal Egypt, de eerste samenwerking tussen Phil Thornton en Hossam Ramzy is er een vernieuwde creativiteit ontstaan in hun werk. Met toegevoegde stukken van top solisten uit Cairo en opnieuw bewerkt door Phil en Hossam, is het resultaat een fantastisch album van hoge kwaliteit rechtstreeks uit het hart van het onsterfelijke Egypte.

Phil Thornton-Tibetan Horn Nwm 243

!
phil thornton and steven cragg-tibetan horn
Phil Thornton and Steven Cragg - Tibetan Horn
Een caleidoscoop van ongelooflijke muzikale vindingrijkheid die de luisteraar op een onweerstaanbare innerlijke en uiterlijke reis leidt naar een spiritueel ontwaken, van primaire initiaties, Sjamaanse en Budistische rituelen, tot de jungles en de heilige landen van India.

Philip Chapman-Journey to the East Nwm 194

!
philip chapman-journey to the east
Philip Chapman - Journey to the East
Ontdek het prachtige, mysterieuze Oosten dat tot leven komt in Philips pakkende composities. Exotische bellen en gongen, keyboard, harpen en al die muzikale kleuren die je doen duizelen in je verbeelding. Perfect voor meditatie en ontspanning. Journey to the East is een muzikale expeditie die je niet mag missen.