Bernward Koch - Remembering

Bernward Koch - Remembering Rm 2741

Bernward Koch - Remembering

Remembering is de zevende release van de Duitse pianist en componist Bernward Koch. De Cd begint met het titelnummer, een bitterzoet stuk dat de toon zet voor een album met zachte pastels en een delicate aanraking. New Morning geeft de optimistische mogelijkheden van een nieuwe start zoals de stilte van de dageraad. My Secret pikt het tempo een beetje met subtiele percussie en de magie van licht rinkelende belletjes. De serene Over the Fields brengt het gevoel van zweven boven een mooi landschap, volledig ontspannen en veilig.

 

Longing for Night in Summer is een prachtig stuk dat heel klassiek lijkt als het niet werd uitgevoerd op moderne toetsenborden met etherische en instrumentale geluiden. Time of Innocence is licht en zorgeloos met zachte percussie, woordeloze zang, piano en keyboard. First Flowers drukt de magie uit van de lente en de jaarlijkse wedergeboorte van de natuur. Floating Feather is zo ontspannen en moeiteloos. Through the Universe is van een expansieve schoonheid die, volledig georkestreerd met gitaren, piano, keyboards, lichte percussie, en atmosferische klanken, een zeer soepel en expressief stuk is.

 

Aanbevolen voor rustige momenten en ontstressen. Bernward Koch creëert een warme en rustgevende  sfeer voor een rustige diner, lezen, of gewoon ontspannen, omdat de muziek geen harde randjes of abrupte veranderingen heeft. De muziek is door Koch gecomponeerd, gearrangeerd, geproduceerd en uitgevoerd. Instrumenten: piano, keyboards, synthesizer, gitaar, bas glockenspiel, bekkens en gong. Koch's vrouw, Christiane Bohm, heeft een belangrijk onderdeel van Koch's signature sound met fluit. Christoph Koch op 12-snarige gitaar, drums en percussie; en Moritz Koch met elektrische gitaar op het laatste nummer.