Kerani - Artic Sunrise

Kerani - Artic Sunrise KM 1403

Kerani - Artic Sunrise 

Arctic Sunrise van Kerani is een muzikale reis naar de koudste plekken op onze planeet, naar de mysterieuze wereld van het ijs. Op Arctic Sunrise (haar derde album) laat Kerani je onder meer het wonder ervaren van de eerste zonsopkomst op de Noordpool na vele maanden duisternis. 

Elk nummer op dit album is majestueus en is duidelijk met passie gecomponeerd. Naast piano en synthesizer hoor je diverse klassieke live instrumenten zoals dwarsfluit, hoorn, cello, viool en gitaar gespeeld door gastmuzikanten.

Volgens de Russische pers behoort "Arctic Sunrise" reeds tot de grote kanshebbers om uitgeroepen te worden tot new age album van het jaar.
 
In "Far Away from Home" vertelt zij het waargebeurde verhaal van de Britse poolreiziger Robert F. Scott die samen met zijn teamleden onder bittere omstandigheden om het leven kwam op de zuidpool in 1912. "Aurora Sky" beschrijft het noorderlicht en de legenden die de Inuit eraan verbonden hebben. "Spirit of the last Wilderness" is een smeekbede van de geesten aan de mensheid om de laatste stukken ongerepte natuur op beide polen schoon te houden en te koesteren.